søndag den 25. juni 2017

Sommerduft - dag 8 - 39 km - 294 km

Dagen startede med en frisk modvind - men det gør ikke noget, når det var ventet. Planen var bare at ro uden hastværk, og vi lå med ca 4 km/t og nød tiden og vandet!
Efterhånden drejede vinden og kysten, så det blev mere fralandsvind, og vi gik bare så kystnært, som det nu var muligt. Det var lidt råt og gråt og der kom nogen kække byger forbi - men pludselig der bag over højre skulder var himlen fin og lyseblå. Det er altså vildt at kigge ud over et hav, der er mørkt og bygetungt, og så se den vilde kontrast nærme sig med fine hvide sommerskyer.

Kysten var flade, cappucinofarvede sandstrande med folk, der legede eller spiste frokost i læ under de høje træer. Der var også en lille dreng, der prøvede at lære at tisse stående af sin far. Han flitsbuede hele den lille krop som tro kopi og kiggede opmærksomt på den lille tryllekunst, han stod og udførte.

Man kunne sagtens forestille sig området fuld af iskiosker i bedste Bellevuestil, men jeg tror, det er gamle fiskerlejer. I hvert fald er der kun sjældent huse, og de er flankeret af en masse telefonpællignende master, som man kan tørre fiskegarn på.

Efter det lange, mere øde stræk kom vi til Kivik (udtales svensk sjiiivik) hvor der var gang i issalget og vi hoppede forbi og købte chips - belært af gårsdagen.

De seneste dage er jeg blevet mindet om en bestemt sommerduft, som jeg især husker fra Tisvildeleje og Rågeleje. Den dufter af varme og harpiks og væltede træer og nåleskov og sand og lyng og anden strandbevoksning. Men især dufter den varmt. Og den er sommerlig og glæder hjertet.

Vi er landet ca 5 km nord for Simrishamn lige før Baskemölla på den mest perfekte plet 40 skridt fra havet med læ og lyden af energiske brumbasser, der vimser rundt i hybenroserne. Tror godt jeg ku sidde her meget længe og skue ud over havet....

I morgen skulle det blæse heftigt fra vest. Hvis vi kan, sniger vi lidt ned ad kysten, men der er under 60 km til Ystad, og vi har næsten 3 dage, inden vi på onsdag fra kl 17 skal stå klar til at spænde Mille på en kajaktrailer, så der er ingen hastværk. Tilmed har jeg fået lov at putte mig selv og baggagen ind i de gode bornholmeres bil - OG overnatte i klubben i Rønne - hvilket betyder strøm, bad og tøjtørring. Det er jo helt fantastisk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar