tirsdag den 20. juni 2017

Medvindsdag - dag 3 - 55 km - 144 km

Sidder på det lille pizzaria i Svarte og nyder en øl med udsigt over havet.

Det har været en blæsende dag. Vågnede langsomt i mit lille paradis og nød, at når teltet står under lidt træer, så er det ikke så dugvådt. Vi var på vandet lidt over 9 og havde en ret frisk medvind. Det er jo sån set ikke så tosset, men da vi skulle krydse knap 5 km over en lille bugt til Trelleborg var der godt gang i den med bølger bagfra, og man skal være pænt opmærksom, når det går op over 8 m/s. Vi nærmede os Trelleborg - og det gjorde også TTlines færgen Robin Hood - men heldigvis gik den ind lidt foran os, så vi ikke skulle i karambolage med den. Rundt om havnen var der så lidt læ - og det var stort set dagens tema. Hver gang vi kom rundt om en pynt var der lidt læ og efterhånden som vi kom igennem næste bugt kom vinden så susende.

Smygehamn var dagens sydspids, og herefter var det mere fralandsvind med kække vindstød, så vi gik kystnær, når ikke lige der var sten i vandet.

Men dagen har også budt på sol og smukke himle og ikke mindst udsigt til stort vand sydpå. Det er så stærkt, når man kan mærke, at der er langt til næste kyst og havet føles uendeligt. Tænkte på en godnatsang hvor der blir sunget om kimmingens kaj hvor drømmene ankrer op....

Turen kryber langsomt under huden, og tankerne begynder at blive langsommere og kommer uden at skulle skynde sig. Det er noget af det bedste ved at være på tur. Følelsen af at verden på samme tid er stor og lille. Stor fordi blikket løfter sig fra det nære til det uendelige. Lille fordi alt hvad jeg skal bruge ligger i Milles 5,61 m lange krop, og jeg ved præcis hvor alt er.

Jeg havde bestemt. at når vi nærmede os 54 km, skulle vi kigge efter et sted at campere - og pludselig var det der. Perfekt - læ bag lidt træer - 33 skridt til vandet - fladt græs - bord og bænke. Og udsigt til Ystad.

I morgen satser jeg på at vi stikker lidt tidligt ud og kommer omkring Sandhammeren før det blæser for meget op - og så begynder vi at kigge på, hvad der så skal ske. Mille er stadig den bedste rejsemakker fuld af spræl og styrke og glæde klogskab. Nu står den snart på linser med karry og olivenolie. Glad og varm og rolig i hjertet og solbrændt på hænder og ansigt.

2 kommentarer:

  1. Søde Nenia, vi er ved Stammershalle fra d. 17/7.. er det for sent for dine planer??😳😎

    SvarSlet
  2. Kære Britta hvor er det sødt af dig!! Jeg håber jeg er tilbage inden da - nok allerede primo juli. Men tak at du tænkte på det ;-) og god ferie!

    SvarSlet