lørdag den 24. juni 2017

Ro og afklaring - dag 7 - 54 km - 255 km

De to overskrifter i dag er 1) vi gik nord og 2) det ser ud til at vi alligevel kommer til Bornholm!!

Der blev festet i nat og spillet musik fra så mange steder, at det var svært at skelne det ene fra det andet i den store kakofoni. Heldigvis sov jeg fra det meste og havde til gengæld hele pladsen for mig selv i morges.
At lave grød og te i campingpladsens køkken betyder at vi sparer vores eget gas og vand, og samtidig kunne mobilerne få det sidste skud strøm. Ikke værst!
Vinden var pæn og kom fra sv, så det var ikke svært at vælge at gå nord.

Og så til det med Bornholm. Niels har trukket i nogen netværkstråde og fundet nogen fra klubben i Rønne, som skal hjem onsdag aften med kajaktrailer - OG der er plads til Mille!!!!! Modsat mange andre færger så må man ikke selv rulle sin kajak ombord i Ystad, så det er en kæmpe hjælp! Tak, Niels! Og tak, Steen og de andre fra Rønne Roklub! Vi smiler stort :-)

I dag er vi gået nordpå til Åhus. Vi var lige en smut forbi den store industrihavn og inde på stranden hvor der var hotel og badegæster og restaurant og en lille bix hvor de havde en minipose chips, som lige er blevet nydt. Årh - det er godt!

Dagen har ellers budt på godt med vind skråt bagfra og et par eftermiddagstimer med masser af heftige byger. Bortset fra det smukke Stenshuvud, som rejser sig lidt Stevnsagtigt, så har det været lange, flade strande. Godt 4 km af dem er militært skydeområde (se billedet), som dog har sommerlukket for skydning og dermed åbent for alle os andre. Folk går tur og bader og holder fødselsdag og hygger - vi tog bare en tissepause. Nogen trodser endda bygerne og leger bare videre med deres længdespringskonkurrencer for børn og voksne. Elsker når bygerne er heftigst og vandet ligner tusindvis af små engle :-)

Søkortene fra Niels roede vi ud af i morges og landkortet fra Henrik ligger i lugen og kommer kun frem i pauserne, så det har været en helt ny måde at ro på. Nyt vand uden at vide præcis hvad der sker ...men det er sjovt at prøve. Det gir følelsen af bare at ro og ro og ro - og det gir faktisk ro. Tænker på hvor tit jeg har tænkt: hvem der bare lå på vandet hele dagen i dag! Det gjorde vi i dag!

Lå igen og sang Smile, og også John Rutters: Look to the day, om at se det man håber på. Den er fuld af smukke billeder som fx forårsbeskrivelsen: the sounds of life returning fill the air ... og: look to the light that will drive out darkness, look to the hope that will conquer fear!

Vi vendte i Åhus og stak lige 5 km syd igen forbi nogen rev og næs, vi ikke havde lyst til at passere når vinden er stærkere i morgen. Og vi fandt et campsite - ca samme breddegrad som klubben derhjemme. De kommende dage går vi langsomt syd som vinden nu tillader, og så er vi, om alt går vel, i Ystad i god tid onsdag - og SÅ skal vi til Bornholm!
Mille småblunder allerede smilende - tilfreds med at få lov at være HAVkajak, og jeg skal ha noget mad, inden jeg tørner ind og drømmer om klipper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar